
![]() |
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera.
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera. Kylmänä tai kuumana!
Tarjoiluun
|
|
![]() |
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera.
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera. Kylmänä tai kuumana!
|
![]() |

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Tarjoile alkuruoaksi tai pääruoaksi hyvä leivän kera.
1kpl | Keltasipuli |
2kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Porkkana |
1/2dl | Extra virgin oliiviöljyä |
1kg | Kypsiä kotimaisia tomaatteja |
4dl | Vettä |
1/2kpl | Kasvisliemikuutio |
1/2dl | Valkoviiniä |
1rkl | Sokeria |
2rkl | Tomaattipyreetä |
2tl | Kuivattua basilikaa |
1/2dl | Kuohukermaa |
Suolaa |
Mustapippuria |
Tarjoiluun
Kuivattua sipulia |
Raastettua parmesaanijuustoa |
- Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
- Kuumenna kattilassa oliivi öljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.
- Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.
- Lisää tomaatit, vesi, kasvisliemi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.
- Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.
- Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile kuivatun sipulin ja raastetun parmesaanijuuston kanssa.