Vichyssoisse

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Vichyssoisse
Vichyssoise
Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
annosta

Resepti

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa

Ohjeet

  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Omenapiirakkasmoothie
Omenapiirakkasmoothie

Valitse gluteenittomat ja laktoosittomat tuotteet sopimaan omaan ruokavalioon.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Shashuka
Shakshuka paprikalla ja kirsikkatomaateilla

Shajshuka täynnä makuja kotimaisista kasviksista!

Votes: 4
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Mustikkacheesecake lasissa
Mustikkacheesecake

Makeutettu ainoastaan hunajalla!

Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Sienikeitto
Täyteläinen sienikeitto

Helppo, nopea ja hurmaavan hyvää!

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Gluteenittomat sämpylät
Gluteenittomat tomaatti-kesäkurpitsa sämpylät

Gluteenittomat sämpylät tomaatilla & kesäkurpitsalla

Votes: 3
Rating: 2.33
You:
Rate this recipe!
Voitaikinanyyttejä
Voitaikinanyyttejä tomaatilla, fetalla & basilikalla

Dunne-tomaatit, feta & basilika -täydellistä!

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Kurkku-gazpacho
Kurkku-gazpacho limellä ja inkiväärillä

Kylmä kurkku-gazpacho alkupalaksi

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Paprikapasta
Pasta ihanalla paprikakastikkeella

Ruokaisa pasta paprikakastikkeella.

Votes: 5
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tomaattisalsa
Tomaattisalsa

Tarjoile tortillasipsien kanssa tai lisukkeena tacoihin tai tortilloihin.

Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä
Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä

Lämmittävä ja maukas keitto.

Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla
Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla

Hyvä ja raikas arkiruoka

Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Parsakaalisalaatti
Parsakaalisalaatti tomaatilla & kapriksella

Tarjoile lisukkeena lämpimien aterioiden kanssa.

Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!