Vichyssoisse

Kategoriat

Vaikeusaste

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Kategoriat

Vaikeusaste

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Vaikeusaste

Vichyssoisse
Vichyssoise
Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

Kategoriat

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
annosta

Resepti

Keitto
250g Purjoa, vain valkoinen osa
400g Perunaa
1tl Timjamia, kuivattua
50g Voita
7dl Vettä
1kpl Liemikuutio
1/2kpl Sitruunan mehu
1,5dl Maitoa, punaista
1,5dl Ruokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa

Ohjeet

  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Kokkisi oli

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testaa seuraavaksi

Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla
Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla

Hyvä ja raikas arkiruoka

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Parsakaalisalaatti
Parsakaalisalaatti tomaatilla & kapriksella

Tarjoile lisukkeena lämpimien aterioiden kanssa.

Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Helppo kasviswokki

Todella herkullinen ja todella helppo ja nopea valmistaa ja maistuu kaikille.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tomaatti toast
Tomaatti toast

Tarjoile alkuruokana tai naposteluun juhlissa tai arkena.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto
Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto

Lämmittävä ja hyvä keitto kurpitsalla ja paprikalla.

Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tomaatti & kesäkurpitsagratiini fetajuustolla
Tomaatti & kesäkurpitsagratiini fetajuustolla

Tarjoile lämpimänä lisukkeena tai vaikka alkupalana.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Omenapiiras
Omena-murupiirakka kahdella täytteellä

Tarjoile kerman tai vaniljajäätelön kera.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Pikkelöity punasipuli chilillä
Pikkelöity punasipuli chilillä

Sipuli on valmis tarjoiltavaksi parin tunnin kulutta, kestää jääkaapissa 1-2 viikkoa.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Lämmittävä bataattikeitto tomaattia
Tomaattinen bataattikeitto

Tarjoile kermanokareen ja tuoreiden yrttien kera.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Vegetaarinen gulassi
Vegetaarinen gulassi

Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua, tarjoile nokareen kermaviilin tai kermaviilin kanssa.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Vegetaarinen pasta bolognese
Vegetaarinen pasta bolognese

Nopea ja helppo arkiruoka.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!