Rostad fetaost med örter och körsbärstomater
Otroligt gott tillbehör till en fräsch sallad och gott bröd.
1pkt | Fetaost |
10st | Körsbärstomater |
5st | Vitlöksklyftor |
1st | Rödlök, liten |
2msk | Tomatpuré |
2msk | Olivolja |
Torkade örter, rosmarin, basilika, timjan | |
Svartpeppar |
- Sätt fetaosten i en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader.
- Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och vitlöksklyftorna i ugnsformen.
- Pensla tomatpurén ovanpå fetaosten och strö över kryddorna.
- Tillsätt den skivade rödlöken överst.
- Häll lite olivolja över feta och tomaterna.
- Rosta i ugn i 200 grader i ca 15 minuter, om vitlöksklyftorna får för mycket färg, skydda formen med aluminiumfolie.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.