Sähäkkä tomaatti-ricottakeitto

Tarjoile alkuruoaksi tai tee isompi satsi ja syö pääruokana.

Ainesosat

  • 1 kilo kotimaisia, tuoreita tomaatteja
  • 1 kpl Iso sipuli
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
  • 1 prk ricottaa
  • 0,5 Kasvisliemikuutio
  • 5 dl Vettä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • kuivattua basilikaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • sitruunapippuria
  • Sitruunamehua
  • 2 rkl Oliiviöljyä
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuullota ensin kattilassa öljyssä pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli.
  • Lisää joukkoon lohkotut tomaatit, pyöräytä pari kertaa ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna kiehua kannen alla kunnes tomaatit ovat kypsiä.
  • Kun tomaatit ovat kypsyneet, nosta kattila liedeltä ja surraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Lisää joukkoon ricotta, mausteet ja chilikastike.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti