Vihreä salaatti beluga linsseillä ja munakoisolla

Salaatti

Ruokaisa salaatti, jonka voi tarjoilla buffetissa tai syödä terveellisempänä lounassalaattina. Salaatista saa vegaaniversion jättämällä tai vaihtamalla parmesaanijuuston.

Ainesosat

Linssit

  • 1,25 dl Beluga linssejä, raakoja
  • 2,5 dl Vettä
  • 1/2 tl Suolaa

Munakoiso

  • 1 kpl Munakoiso
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa

Salaatti

  • 1 pussi Jääsalaattia
  • 1/2 ruukkua Viinisuolaheinää
  • 1 dl Tuorepinaattia
  • 10 kpl Retiisiä
  • 30 g Parmesaani juustoa (jätä pois saadakseni vegaani vaihtoehto)

Tarjoiluun

  • Vegaaninen majoneesi ja liraus soijakastiketta
Annoslaskuri: 4 annosta pääruokana

Resepti

  • Huuhdo beluga linssit kylmällä vedellä.
  • Keitä suolatussa vedessä n 20 minuuttia, anna sen jälkeen jäähtyä.
  • Leikkaa munakoiso noin 1cm paksuiksi viipaleiksi, levitä esim. leivinpaperille, suolaa ja anna vettyä 20-30 minuuttia.
  • Siivilöi oliiviöljyllä, paista kuumassa grillipannussa niin saat hienon grillikuvion pintaan, anna jäähtyä.
  • Leikkaa jäävuorisalaatti karkeasti, pese yhdessä viinisuolaheinän ja pinaatin kanssa.
  • Pese retiisit ja viipaloi ohuiksi, myös parmesaanijuusto.
  • Aseta salaattisekoitus isolle lautaselle ja laita päälle linssit, karkeita paloja grillattua munakoisoa, parmesaanijuustoa ja retiisit.
  • Tarjoile salaatti sellaisenaan tai vegaanisen majoneesin kera.
Vihreä salaatti beluga linsseillä ja munakoisolla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Salaatit
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Resepti, Salaatit