Sellerisoppaa ja villisieniä

Maan mainio juuriselleri on halpaa ja täynnä makua – kasvisruokiin täydellinen raaka-aine!

Ainesosat

Keitto

  • 1 dl Auringonkukkaöljyä
  • 4 kpl Salottisipulia
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1/4 ruukku Timjamia
  • 1/2 kpl Juuriselleri
  • 1 litra Kasvislientä
  • 2 dl Kookoskermaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Sienet

  • 4 rkl Oliiviöljyä
  • 2 dl Villisiemiä
  • 1 kpl Sipulin varsi
  • 1 rkl Persiljaa, hienonnettua
  • Merisuolaa
  • Mustapippuris myllystä
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori ja leikkaa salottisipuli ohueksi, pilko myös valkosipulinkynnet.
  • Paista kaikki ainekset laakeassa kattilassa pehmeiksi, kymmenisen minuuttia.
  • Lisää joukkoon kuorittu ja paloiteltu juuriselleri. Hauduta vielä viitisen minuuttia.
  • Lisää valkoviinietikka ja anna kiehahtaa.
  • Lisää kasvisliemi ja kookoskerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Anna kiehua puolisen tuntia miedolla lämmöllä kunnes selleri on täysin kypsennyt ja soseuta komeus pystyblenderissä samettiseksi keitoksi!

Sienet

  • Paista sienet ja sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi, lisää joukkoon persilja ja mausteet.
  • Sekoita sienet ja keitto just ennen tarjoilua.
  • Tarjoile hyvän vastapaistetun leivän kanssa.
Käytä itse poimittuja metsäsieniä – yhdistä luonnon inspiroiva kauneus ruoanlaittoon
Kokkisi oli:
Sami Tallberg
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti