Shashuka

Shakshuka paprikalla ja kirsikkatomaateilla

Maukas kananmuna-annos Keski-idästä, sopii niin aamupalaksi kuin päivälliseksikin.

Ainesosat

Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Paloittele paprika.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipuli.
  • Paista suuressa paistinpannussa vapaavalintaisessa öljyssä muutaman minuutin.
  • Kaada päälle tomaattimurska ja kaikki mausteet.
  • Lisää myös kirsikkatomaatit kokonaisina.
  • Tee neljä pientä ”kuoppaa” pannuun ja lisää kananmunat.
  • Anna shakshukan kiehua kannen alla n 10 minuuttia.
  • Keltuaiset saavat mielellään olla kermaisat.
  • Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile annos salaatin tai riisin kanssa.
Shajshuka täynnä makuja kotimaisista kasviksista!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Aamupala, Resepti