Hauska ja vähän erilainen annos kurpitsasta joka muodostaa spagettitapaisia lankoja valmistuksen jälkeen. Linssipata on proteiinirikas ja lämmittävä ja sopii myös risin tai tavallisen pastan kanssa.
Ainesosat
Spagettikurpitsa
- 1 kpl Spagettikurpitsa
- 0,5 rlk Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
Linssipata
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulikynttä
- 1 rlk Oliiviöljyä
- 500 g Murskattuja tomaatteja
- 2 dl Kookosmaitoa
- 2 dl Punaisia linssejä
- 1 rlk Hakattua inkivääriä
- 1 pieni ruukku Tuoretta basilikaa
- 1 tl Yrttisuolaa
- 1 mm Mustapippuria
- 1 rlk Oreganoa
- Hyppysellinen chilihiutaleita
- 1 puolikas Kesäkurpitsa
- 200 g Närpiön Vihanneksen Helmitomaatteja
Annoslaskuri: 4 annosta
Resepti
Valmista kurpitsa
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Puolita kurpitsa ja poista siemenet lusikalla, tallenna kulhossa.
- Hiero 0,5 rlk oliiviöljyä kurpitsalihalle, suolaa ja pippuroi.
- Aseta leikattu puoli alaspäin leivinpaperilla varustetulle pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia.
Linssipata
- Ruskista sipuli ja valkosipuli isommassa oliiviöljytyssä kattilassa.
- Lisää murskatut tomaatit, kookosmaito, inkevääri ja punaiset linssit.
- Pienennä basilika ja sekoita se muiden mausteiden kanssa kattilaan.
- Anna poreilla 15 minuuttia.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja helmitomaatit ja lisää kattilaan 5 minuutin jälkeen.
"Spagetti"
- Nosta kurpitsa uunista ja anna jäähtyä hieman.
- Käännä sitten kurpitsanpuoliskot ja kaiverra sen jälkeen liha haarukalla.
- Vedä haarukalla kurpitsan pitkältä sivulta toiselle pitkälle sivulle, lihasta tulee siten luonnollisesti spagetin tapaista.
- Tarjoile ”spagetti” linssipadan ja tuoreen basilikan kanssa.
Linssipata on proteiinirikas ja lämmittävä ja sopii myös risin tai tavallisen pastan kanssa.