Spagettipumpa

Spagettikurpitsaa kermaisella linssipadalla

Hauska ja vähän erilainen annos kurpitsasta joka muodostaa spagettitapaisia lankoja valmistuksen jälkeen. Linssipata on proteiinirikas ja lämmittävä ja sopii myös risin tai tavallisen pastan kanssa.

Ainesosat

Spagettikurpitsa

  • 1 kpl Spagettikurpitsa
  • 0,5 rlk Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Linssipata

  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulikynttä
  • 1 rlk Oliiviöljyä
  • 500 g Murskattuja tomaatteja
  • 2 dl Kookosmaitoa
  • 2 dl Punaisia linssejä
  • 1 rlk Hakattua inkivääriä
  • 1 pieni ruukku Tuoretta basilikaa
  • 1 tl Yrttisuolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • 1 rlk Oreganoa
  • Hyppysellinen chilihiutaleita
  • 1 puolikas Kesäkurpitsa
  • 200 g Närpiön Vihanneksen Helmitomaatteja
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Valmista kurpitsa

  • Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
  • Puolita kurpitsa ja poista siemenet lusikalla, tallenna kulhossa.
  • Hiero 0,5 rlk oliiviöljyä kurpitsalihalle, suolaa ja pippuroi.
  • Aseta leikattu puoli alaspäin leivinpaperilla varustetulle pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia.

Linssipata

  • Ruskista sipuli ja valkosipuli isommassa oliiviöljytyssä kattilassa.
  • Lisää murskatut tomaatit, kookosmaito, inkevääri ja punaiset linssit.
  • Pienennä basilika ja sekoita se muiden mausteiden kanssa kattilaan.
  • Anna poreilla 15 minuuttia.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ja helmitomaatit ja lisää kattilaan 5 minuutin jälkeen.

"Spagetti"

  • Nosta kurpitsa uunista ja anna jäähtyä hieman.
  • Käännä sitten kurpitsanpuoliskot ja kaiverra sen jälkeen liha haarukalla.
  • Vedä haarukalla kurpitsan pitkältä sivulta toiselle pitkälle sivulle, lihasta tulee siten luonnollisesti spagetin tapaista.
  • Tarjoile ”spagetti” linssipadan ja tuoreen basilikan kanssa.
Linssipata on proteiinirikas ja lämmittävä ja sopii myös risin tai tavallisen pastan kanssa.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Pastat, Resepti