kotimainen Suippopaprika

Suippopaprikasalaatti aasialaisittain

Luulitko, että raikas ja ruokaisa salaatti on vain kesän herkku? Syksyllä ja talvella kannattaa kokeilla salaattipohjaan makeaa, kotimaista suippopaprikaa, joka kaikessa rapeudessaan ja maukkuudessaan sopii erinomaisesti rouskuvaksi salaattipohjaksi.

Ainesosat

Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Kiehauta vesi, lisää riisinuudelit, sammuta levy ja anna nuudeleiden turvota kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Siivuta suippopaprika pituussuunnassa juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Pilko herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
  • Mausta lohifilee kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu, lisää lohi nahkapuoli alaspäin, anna kypsyä fileen paksuudesta riippuen noin 5 min, käännä ja kypsennä vielä muutama minuutti.
  • Sekoita kastikkeen raaka-aineet yhteen. Sekoita riisinuudelit suippissiivuihin, lisää herkkusienet ja lohi, mausta kastikkeella ja tarjoile heti.
Tämä salaatti sai inspiraationsa suippopaprikan pitkulaisesta mallista. Ohueksi siivutettuna muoto muistuttaa spagetin aasialaista nuudeli-serkkua.
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 15 min