Suklaalla maustettu tomaattikeitto

Tähän tomaattikeittoon täyteläisyyttä tuo kerman lisäksi tumma suklaa. Tomaattien kalttaaminen ja kuoriminen takaa samettisen lopputuloksen, mutta mikäli haluat saada nopeammin valmista, ei tomaattien kuoriminen ole välttämätöntä.

Ainesosat

  • 1,2 kg tomaatti
  • 2 kesäsipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 kasvisliemikuutio
  • 1/2 rkl sokeri
  • 2 dl ruokakerma
  • mustapippuri
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 50 g 70% tumma suklaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviilto vastapäätä tomaatin kantaa ja laita tomaatit kiehuvaan veteen kunnes niiden kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit pois vedestä ja anna jäähtyä.
  • Kuori tomaatit ja pilko ne paloiksi.
  • Hienonna kesäsipulit, käytä myös vaaleanvihreät varret.
  • Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa öljyssä.
  • Lisää kattilaan pilkotut tomaatit ja niistä irronnut neste, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Anna seoksen kiehua miedosti poreillen 10 minuuttia.
  • Lisää kattilaan ruokakerma, hienonnettu basilika ja ripaus mustapippuria. Mikäli keitto on liian paksua, lisää hieman vettä. Kiehauta.
  • Lisää joukkoon pilkottu sulkaa ja anna sen sulaa keiton joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
  • Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella.
  • Koristele keitto basilikalla ja siemenillä.
Täyteläinen tomaattikeitto, joka saa uutta ulottuvuutta tummasta suklaasta. Tämä herkullinen keitto käy niin arkeen kuin illallisen alkuruoaksi.
Kokkisi oli:
Outi VOuti Vartiainen
Course: Keitot
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Kausi: Satokausi
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min