Summerrolls

Summerrolls

Tämä on tuore ja kylmä versio rasvaisista friteeratuista kevätrullista. Rulla täytetään kuten friteerattu kevätrulla kastettuun riisipaperiin mutta täytetään tuoreilla vihanneksilla ja mielellään esim. tuoreella mangolla!

Ainesosat

Täyte

  • 100 g Vermicelli-nuudeleita
  • 300 g Vihanneksia, pieniksi suikaloituja
  • Esim. porkkanaa, valkokaalia, kevätsipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa
  • 1,5 dl Vettä kiehuvaa
  • 1 kpl Mango, kypsä
  • 3 rkl Soijaa
  • 2 rkl Kasvisfondia
  • 2 tl Scriracha, väkevä chilikastike
  • 1 rkl Sitruunaöljyä
  • Suolaa, valkopippuria

Riisipaperi

  • 12-15 kpl Riisipaperia
Annoslaskuri: 12 kpl

Resepti

Täyte

  • Laita vermicelli-nuudelit kulhoon ja hienoksi suikaloidut vihannekset toiseen kulhoon.
  • Kaada kiehuvaa vettä sekä nuudeleiden että vihannesten päälle, anna vettyä n 3 minuuttia.
  • Kaada vesi pois ja viilennä kylmän veden alla lävikössä ja anna veden valua pois.
  • Kuori mango ja leikkaa suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin kulhossa.
  • Mausta täyte suolalla ja valkopippurilla.

Valmistele

  • Kasta yksi riisipaperi kerrallaan lämpimässä vedessä noin 10-15 sekuntia.
  • Jaa noin 1-1,5 dl täytteestä riisipaperille, taita alareuna sekä sivut täytteen päälle ja sen jälkeen rullaa niin tiukoiksi rulliksi kuin vain mahdollista.
  • Toista ja tee yksi rulla valmiiksi kerralla.
  • Tarjoile haaleana tai kylmänä esim. tuoreen korianterin ja makean chilikastikkeen kanssa.
Rullat voidaan tehdä etukäteen mutta tulee säilyttää suljetussa pakkauksessa jääkaapissa.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt