Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä

Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä

Keitto joka lämmittää ja täyttää kylminä syyspäivinä.

Ainesosat

  • 800 g Hokkaidokurpitsaa
  • 4 kpl Porkkanoita
  • 1 litra Vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutioita
  • 3 dl Quinoa- ja kikhernesekoitusta
  • 2 kpl Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa
  • 1 kpl Punasipuli
  • 200 g Vapaavalintaista sientä
  • 1 rkl Voita
  • 3 tl Suolaa
  • 1 tl Valkosipulijauhetta
  • 1 tl Timjamia
  • 0.5 tl Pippuria
  • 200 ml Vapaavalintaista kermaa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Puolita kurpitsa.
  • Koverra siemenet ja kuori veitsellä tai perunankuorijalla.
  • Kuutioi kurpitsaliha ja laita suureen kattilaan vedellä.
  • Kuori ja leikkaa porkkanat.
  • Lisää kattilaan yhdessä kasvisliemikuution kanssa ja keitä 10 minuuttia.
  • Huuhtele sillä aikaa quinoa- ja kikherneskoitus huolellisesti ja pienennä sipuli ja paprika.
  • Lisää kaikki kattilaan.
  • Sekoita joukkoon myös kaikki mausteet.
  • Anna kiehua vielä 10 minuuttia.
  • Paloittele sienet ja paista voissa.
  • Sekoita keittoon kerman kanssa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
Lämmittävä ja maukas keitto.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti