Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat sienillä, omenalla ja pinaatilla

Täytetyt paprikat miedolla seoksella jossa sieniä, omenaa ja pinaattia. Täydellinen kesälounaalla!

Ainesosat

  • 1 dl Keittämätöntä, vapaavalintaista riisiä
  • 1 rkl Vapaavalintaista öljyä
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 200 g Herkkusieniä
  • 6 kpl Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa
  • 1 kpl omena
  • 150 g Pakastettua pinaattia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Timjamia
  • 1/4 tl Mustapippuria
  • 1/4 tl Chilijauhetta
  • 1 dl Vapaavalintaista kermaa
  • 3 dl Vapaavalintaista juustoraastetta
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
  • Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
  • Kuori ja leikkaa sipuli.
  • Leikkaa herkkusienet paloiksi.
  • Paista sipuli ja sienet paistinpannulla öljyssä kunnes pehmeitä.
  • Huuhtele sillä aikaa paprikat ja leikkaa pois kansi paprikan yläosasta.
  • Poista mahdolliset siemenet ja valkoiset reunat.
  • Aseta paprikat uunivuokaan.
  • Kuori omena ja paloittele.
  • Lisää paistinpannuun pakasetun pinaatin kanssa.
  • Anna kiehua kunnes pinaatti on sulanut.
  • Sekoita sen jälkeen joukkoon keitetty riisi.
  • Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja chilijauheella ja kaada päälle kerma.
  • Sekoita lopuksi joukkoon 1,5dl juustoraastetta.
  • Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Täytä paprikat täyttellä ja laita päällimmäiseksi loput juustoraasteesta.
  • Laita ”kansi” paprikoihin ja paahda uunissa 20 minuuttia.
  • Voidaan myös grillata.
VINKKI! Vaihda juusto maustettuun tuorejuustoon tai sinihomejuustoon saadaksesi voimakkaamman maun.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Grillattu, Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Lounas, Resepti