Tempebowl

Helppotekoinen tempebowl pullistelee herkullisia makuja. Tempen sijaan voit käyttää myös tofua.

Ainesosat

  • 1 pkt tempeä (tai tofua) n. 250g
  • reilusti seesamiöljyä paistamiseen
  • n. 1 dl hoisin-kastiketta
  • 1 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 tl Suolaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 kypsä mango
  • 1 Kypsä Avokado
  • 100 g edamamepapuja
  • 2 annosta keitettyä basmatiriisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • valkosipulimajoneesia (tarvittaessa vegaanista)
Annoslaskuri: 2 annosta

Resepti

  • Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan.
  • Sulje kansi ja hölskytä sekaisin.
  • Anna marinoitua jääkaapissa, kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
  • Kuutioi tempe.
  • Kuumenna seesamiöljy pannulla.
  • Lisää tempe ja paista, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan.
  • Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
  • Vähennä lämpöä ja lisää pannulle hoisin-kastike. Sekoita.
  • Siirrä syrjään odottamaan.
  • Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Huuhtele ja valuta siivilässä.
  • Kuori ja kuutioi mango sekä avokado.
  • Jaa riisi kahteen kulhoon.
  • Lisää päälle muut täytteet.
  • Viimeistele annokset valkosipulimajoneesilla.
Raikas ja ruokaisa tempebowl saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Kokkisi oli:
Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Voidaan esivalmistella
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Illallinen, Resepti