Helppotekoinen tempebowl pullistelee herkullisia makuja. Tempen sijaan voit käyttää myös tofua.
Ainesosat
- 1 pkt tempeä (tai tofua) n. 250g
- reilusti seesamiöljyä paistamiseen
- n. 1 dl hoisin-kastiketta
- 1 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 tl Suolaa
- 1 rkl Sokeria
- 1 kypsä mango
- 1 Kypsä Avokado
- 100 g edamamepapuja
- 2 annosta keitettyä basmatiriisiä
- tuoretta korianteria
- paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
- valkosipulimajoneesia (tarvittaessa vegaanista)
Annoslaskuri: 2 annosta
Resepti
- Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan.
- Sulje kansi ja hölskytä sekaisin.
- Anna marinoitua jääkaapissa, kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
- Kuutioi tempe.
- Kuumenna seesamiöljy pannulla.
- Lisää tempe ja paista, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan.
- Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
- Vähennä lämpöä ja lisää pannulle hoisin-kastike. Sekoita.
- Siirrä syrjään odottamaan.
- Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele ja valuta siivilässä.
- Kuori ja kuutioi mango sekä avokado.
- Jaa riisi kahteen kulhoon.
- Lisää päälle muut täytteet.
- Viimeistele annokset valkosipulimajoneesilla.
Raikas ja ruokaisa tempebowl saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.