Vegaaninen Tofu Tandoori

Vegaaninen Tofu Tandoori

Kermainen ja täyttävä intialainen annos tofulla ja Dunne-tomaateilla.

Ainesosat

  • 3 dl Vapaavalintaista riisiä
  • 300 g Marinoitua tofua
  • 2 rkl Vapaavalintaista öljyä paistamiseen
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1,5 rkl Tandoorimaustetta
  • 1 rkl Kurkumaata
  • 1 rkl Korianteria
  • 1,5 tl Suolaa
  • 1 tl Chilijauhetta
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 400 ml Kookosmaitoa
  • 390 g Tomaattimurskaa
  • 230 g Närpiön Vihanneksen Dunne tomaattia
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Keitä riisi pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Kuutioi tofu ja paista paistinpannulla vapaavaintaisessa öljyssä kunnes paloilla on hieno paistinpinta.
  • Laita tofupalat kulhoon.
  • Kuori ja hakkaa sipuli ja valkosipuli ja ruskista öljytyllä paistinpannulla.
  • Lisää kaikki mausteet kun sipuli on pehmeä, sekoita hyvin.
  • Kaada päälle tomaattimurska ja kookosmaito sekä leikkaa Dunne-tomaatit paloiksi.
  • Lisää tofu ja tomaatinpalat ja anna kastikkeen kiehua n 10 minuuttia.
  • Anna tandoorin jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.
  • Syö riisin ja pehmeän leivän kanssa.
Sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksi.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu, Sekoitettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min, 30-60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti