Tofuwokk

Tofuwokki

Tofuwokki sopii hyvin arkiruoaksi . Tarjoillaan riisin tai vapaavalintaisen nuudelin kanssa.

Ainesosat

Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pilko tofu reiluiksi siivuiksi ja asettele siivut talouspaperipalojen väliin, jotta niistä imeytyy ylimääräinen neste pois.
  • Voit painella paloja hieman ja suosittelen myös vaihtamaan paperit kertaalleen. Sillä välin, kun tofut kuivuvat, pilko kasvikset.
  • Poista halutessasi chilistä siemenet, pese kevätsipuli/purjo, suippopaprikat sekä varsiparsakaalit ja kuori porkkana sekä inkivääripala.
  • Silppua chili ja kevätsipuli/purjo pieniksi paloiksi. Suippopaprikat ja varsiparsakaalit suosittelen pilkkomaan reilummiksi paloiksi ja taas kovan porkkanan ihan ohuiksi kiekoiksi, jotta kasvikset kypsyvät samaa tahtia.
  • Raasta vielä lopuksi inkivääri hienoksi raasteeksi.
  • Pilko kuivatut tofusiivut paloiksi ja ruskista niitä kuivalla paistinpannulla. Kun tofupalat ovat saaneet hieman väriä pintaan, lisää joukkoon kaikki pilkotut kasvikset sekä öljy.
  • Ruskista tofupaloja sekä kasviksia vielä hetki ja lisää sen jälkeen joukkoon loput ainekset eli soijakastike, hunaja ja limemehu.
  • Sekoita ja jätä wokki hautumaan noin 5-10 minuutiksi kannen tai leivinpaperin alle.
  • Tarjoillaan riisin tai vapaavalintaisen nuudelin kanssa.
Tofuwokki valmistuu pikaiseenkin nälkään näppärästi suoraan pannulla.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti