Terveellinen lehtikaali toimii mainiosti piirakassa.
Ainesosat
Pohja
- kpl Ruispiirakkapohja, valmis
Täytteet
- 1 pkt Kirsikkatomaatteja, kotimaisia
- 3 dl Lehtikaalia
- 1 pkt Tuoretta oreganoa
- 2 dl Emmentaljuustoraastetta
- Mustapippuria
- Suolaa
- Paprikajauhetta
Munamaito
- 1,5 dl Maitoa
- 1 kpl Kananmuna
Annoslaskuri: 1
Resepti
- Öljyä piirakkavuoka, itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa koska halusin piirakalle korkeamman reunuksen. Kauli taikina ja asettele vuokaan.
- Paista lehtikaaleja pannulla öljyssä, mausta ne mm. paprikajauheella, suolalla, pippurilla.
- Puolita kirsikkatomaatit ja asettele kirsikkatomaatit ja lehtikaalit pohjan päälle. Silppua päälle tuore oregano. Rouhaise päälle vielä suolaa ja pippuria.
- Sekoita munamaito ja kaada täytteiden päälle. Lisää viimeiseksi juustoraaste.
- Paista uunissa n. 25-30 minuuttia 200 asteessa.
Ruokaisa ja terveellinen tomaatti-lehtikaalipiirakka on oivallinen välipalaksi.