Tomaatti-linssi pastakastike

Tä resepti on saanut inspiraationsa eräästä pizzakastikkeesta, jota ollaan tehty poikaystävän kanssa moneen otteeseen. Kastike oli niin hyvää, että aloin miettiä miten sitä tai jotain sen kaltasta sais nautittua arjessa. Noin viikko sitten mulla syttyi lamppu ja tä resepti syntyi.

Ainesosat

  • 2 dl keitettyjä punaisia linssejä
  • 1 tölkki Murskattua tomaattia
  • 1 kpl Pieni sipuli
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • paistamiseen tavallista oliiviöljyä
  • 1 rkl Extra virgin oliiviöljyä
  • 8 kpl Basilikanlehteä
  • oman maun mukaan Suolaa, pippuria
  • 1/2 mm Sokeria (5ml?)
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Pilko valkosipuli ja sipuli. Paista keskilämmöllä sekoittaen n.5 min kunnes ovat läpikuultavia.
  • Lisää tomaattimurska ja sekoittele.
  • Pilko basilika ja lisää se kastikkeen joukkoon.
  • Lisää sokeri, sekä suola ja pippuri. Muista maistella!
  • Lisää viimeisenä keitetyt linssit ja sekoita. Anna linssejen ”imeä” tomaattista makua itseensä hetki.
  • Tarjoile pastan kanssa.
Tomaattinen, sipulista ja valkosipulista ja ripauksesta sokeria makeutensa saanut linssikastike on mun henk. koht. uusi arkilemppari!
Kokkisi oli:
Veera KVeera K
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pastat, Resepti