Tomaattirisotto ohrahelmillä

En god pärlgrynsrisotto med tomat

Ainesosat

  • 1 Sipuli
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Öljyä
  • 3 dl ohrahelmi suurimoita
  • 1 tlk 400 g laadukasta tomaattimurskaa
  • 5 dl Vettä
  • sitruunan mehua
  • 3 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • reilusti mustapippuria
  • Suolaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuullota kattilassa silputut sipulit öljyssä
  • Lisää ohrahelmet ja sekoittele hetki
  • Kasvisliemi / tai vesi
  • Lisää tomaattimurska
  • Lisää mausteet
  • Anna porista keskilämmöllä n. 40–45 minuuttia kunnes ohrahelmet ovat kypsiä, ne saavat omasta mielestäni jäädä hieman napakoiksi
  • Maista ja mausta lisää jos tarve
  • Tarjoile raastetulla parmesaanijuustolla höystettynä.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti