Todellinen kreikkalainen superklassikko raikkaalla happamuudella Ahvenanmaan omenasta ja sitruunasta.
Ainesosat
- 1 kpl Kotimainen kurkku
- 1,5 kpl Solo valkosipulia
- 1 tl Suolaa
- 1 kpl Ahvenanmaanlainen talviomena, pieni
- 1 nippu Tilliä, 10g
- 300 g Kreikkalaista tai Turkkilaista jugurttia
- 1/2 kpl Sitruunaa, mehu
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Mustapippuria
Annoslaskuri: 5 desilitraa
Resepti
- Jaa kurkku pituudeltaan kahtia ja kaavi siemenet pois.
- Raasta kurkku karkealla puolella raastinrautaa ja valkosipuli hienolla puolella.
- Laita kulhoon ja lisää suola, anna vettyä n 10-15 minuuttia.
- Siivilöi puristamalla kaikki ylimääräinen neste kurkku- ja valkosipuliseoksesta.
- Hienonna tilli ja omena.
- Sekoita kurkku ja valkosipuliseos, omena, tilli ja jugurtti.
- Purista seokseen ½ sitruunasta mehu, lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tsatsiki omenalla ja tillillä