Tsatsiki omenalla ja tillillä

Tsatsiki

Todellinen kreikkalainen superklassikko raikkaalla happamuudella Ahvenanmaan omenasta ja sitruunasta.

Ainesosat

  • 1 kpl Kotimainen kurkku
  • 1,5 kpl Solo valkosipulia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 kpl Ahvenanmaanlainen talviomena, pieni
  • 1 nippu Tilliä, 10g
  • 300 g Kreikkalaista tai Turkkilaista jugurttia
  • 1/2 kpl Sitruunaa, mehu
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
Annoslaskuri: 5 desilitraa

Resepti

  • Jaa kurkku pituudeltaan kahtia ja kaavi siemenet pois.
  • Raasta kurkku karkealla puolella raastinrautaa ja valkosipuli hienolla puolella.
  • Laita kulhoon ja lisää suola, anna vettyä n 10-15 minuuttia.
  • Siivilöi puristamalla kaikki ylimääräinen neste kurkku- ja valkosipuliseoksesta.
  • Hienonna tilli ja omena.
  • Sekoita kurkku ja valkosipuliseos, omena, tilli ja jugurtti.
  • Purista seokseen ½ sitruunasta mehu, lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tsatsiki omenalla ja tillillä
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt