Uunibataatti mustapavuilla, fetalla ja korianterikastikkeella

Ainesosat

  • 1 Bataatti / syöjä
  • 1 Bataattia syöjien lukumäärästä riippuen
  • 2 dl Esikeitettyjä Mustapapuja
  • 0,5 pkt Fetajuustoa
  • 1 tl Kuivattuja timjamia
  • 1 tl Mustapippuria
  • 0,5 tl Suolaa

Korianterikastike

  • 1 nippu Nippu tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2dl Turkkilaista jogurttia
  • Ripaus mustapippuria
  • Muutama puristus limemehua

Resepti

  • Pese bataatit ja töki niihin haarukalla reikiä.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paahda bataatteja kunnes ne ovat pehmenneet.
  • Huuhtele pavut.
  • Mausta pavut timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
  • Halkaise bataatit.
  • Raavi haarukalla bataattien sisusta ja nosta jokaisen puolikkaan päälle muutama ruokalusikallinen mustapapuja ja murenna vielä päälle fetaa.
  • Nosta täytetyt bataatit takaisin uuniin ja paahda kunnes feta on saanut hieman väriä.
  • Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimilaitteella tasaiseksi kastikkeeksi, maista ja mausta lisää jos tarve.
  • Tarjoile uunibataatti välittömästi.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti