Uunifetapasta

Hittipasta, eikä suotta! Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöljyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Näistä aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään.

Ainesosat

  • 250 g Pastaa
  • 200 g Fetaa
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 1/2 kpl Chili
  • 2 rs Kirsikkatomaatteja
  • 1 ripaus Suolaa
  • 1 ripaus Mustapippuria
  • 1 ruukku Basilikaa
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan.
  • Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.
  • Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
  • Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia.
  • Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
  • Keitä pasta ohjeen mukaan.
  • Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
Somen villinnyt hittipasta, helposti ja nopeasti arkeen ja juhlaan!
Kokkisi oli:
Jenni HäyrinenJenni Häyrinen
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pastat, Resepti