Värikkäät paprikat

Pehmeäksi uunissa täytetyt paprikat saavat täytteekseen maukkaan tuorejuuston, joka maustetaan aurinkokuivatulla tomaatilla, aromaattisella basilikalla ja raikkaalla sitruunalla. Paahdettu valkosipuli tuo makuun syvyyttä, joka sulattaa paatuneemmankin lihansyöjän sydämen.

Ainesosat

  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 250 g minipaprikoita
  • 100 g (kaura)tuorejuustoa
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 1/4 ruukku Basilikaa
  • 1 kpl valkosipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • Pippuria
  • Tarjoiluun hummusta ja pistaasipähkinöitä
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmistele ensin paahdettu valkosipuli: leikkaa kokonaisesta valkosipulista viipale yläosasta niin, että kynnet paljastuvat. Lorauta päälle oliiviöljyä, kääri folioon ja anna kypsentyä uunissa noin 30 minuuttia.
  • Pese paprikat ja pyörittele ne oliiviöljyssä, paahda uunissa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja valmistele sillä aikaa täyte:
  • Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja silppua basilika. Sekoita molemmat tuorejuuston joukkoon ja purista sekaan 3 kynttä paahdetusta valkosipulista (säästä loput muuhun ruuanlaittoon).
  • Mausta oman maun mukaan raastetulla sitruunankuorella, sitruunamehulla ja pippurilla. Laita täyte pursotinpussiin.
  • Tee jäähtyneen paprikan sivuun viilto veitsellä, ja pursota täytettä paprikan sisään reilusti. Jos et omista pursotinpussia, voit vaihtoehtoisesti tehdä viillosta isomman ja lisätä täytteen pienellä lusikalla.
  • Paahda täytettyjä paprikoita grillivastuksen alla vielä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile hummuksen ja rouhittujen pistaasipähkinöiden kera.

Vinkit:

  • Vaihtamalla tuorejuuston kaurapohjaiseen levitteeseen saat annoksesta täysin vegaanisen! Paprikat on helppo täyttää etukäteen jääkaappiin, ja ainoastaan paahtaa grillivastuksen alla juuri ennen tarjoilua.
Makeiden paprikoiden ja yrttisen täyteläisen tuorejuuston liitto tuo väriä niin arkeen kuin juhlaan.
Kokkisi oli:
Annika IkonenAnnika Ikonen
Course: Alkupalat
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti