Vegaaninen Borsjtj

Vegaaninen Borsjtj

Borsjtj on punajuuripohjainen keitto, joka usein yhdistetään Itä Eurooppaan ja sitä on monessa eri versiossa. Tämä resepti on täysin vegaaninen, jos tarjoilet keiton esim nokareella vegaanista majoneesia.

Ainesosat

  • 400 g Punajuurta
  • 300 g Porkkanaa
  • 300 g perunaa
  • 200 g palsternakka
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Solovalkosipuli
  • 40 g Purjoa
  • 150 g Valkokaalia
  • 2 kpl Liemikuutiota
  • 3 kpl Laakerinlehteä
  • 1/2 tl Suolaa
  • Mustapippuria, rouhittua

Tarjoiluun

  • 1-2 rkl Etikkaa
  • 10 g Persiljaa, tuoretta
  • Vegaaninen majoneesi
Annoslaskuri: 8 annosta

Resepti

  • Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli sekä keltasipuli.
  • Tee purjoon viilto ja pese se hyvin.
  • Leikkaa valkokaali suikaleiksi.
  • Laita kaikki nämä ainekset 2-3 litran kattilaan ja täytä vedellä niin että vihannekset peittyvät.
  • Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  • Kiehauta ja anna porista n 30 minuuttia.

Tarjoiluun:

  • Lisää etikkaa oman maun mukaan, keitossa tulee olla selvä happoisuus.
  • Hienonna persilja ja lisää myös se keittoon.
  • Tarjoile nokareella vegaanista majoneesia keittolautasella.
Vegaaninen Borsjtj, one-pot resepti!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti