Borsjtj on punajuuripohjainen keitto, joka usein yhdistetään Itä Eurooppaan ja sitä on monessa eri versiossa. Tämä resepti on täysin vegaaninen, jos tarjoilet keiton esim nokareella vegaanista majoneesia.
Ainesosat
- 400 g Punajuurta
- 300 g Porkkanaa
- 300 g perunaa
- 200 g palsternakka
- 1 kpl Keltasipuli
- 1 kpl Solovalkosipuli
- 40 g Purjoa
- 150 g Valkokaalia
- 2 kpl Liemikuutiota
- 3 kpl Laakerinlehteä
- 1/2 tl Suolaa
- Mustapippuria, rouhittua
Tarjoiluun
- 1-2 rkl Etikkaa
- 10 g Persiljaa, tuoretta
- Vegaaninen majoneesi
Annoslaskuri: 8 annosta
Resepti
- Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli sekä keltasipuli.
- Tee purjoon viilto ja pese se hyvin.
- Leikkaa valkokaali suikaleiksi.
- Laita kaikki nämä ainekset 2-3 litran kattilaan ja täytä vedellä niin että vihannekset peittyvät.
- Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
- Kiehauta ja anna porista n 30 minuuttia.
Tarjoiluun:
- Lisää etikkaa oman maun mukaan, keitossa tulee olla selvä happoisuus.
- Hienonna persilja ja lisää myös se keittoon.
- Tarjoile nokareella vegaanista majoneesia keittolautasella.
Vegaaninen Borsjtj, one-pot resepti!