Vegaaninen italianpata

Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.

Ainesosat

  • 2 Sipulia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • Öljyä
  • 1 tl Paprikajauhetta
  • ½ tl Chilijauhetta
  • 2 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 dl Tummaa soijarouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 800 g Tomaattimurskaa
  • 1 Kasvisliemikuutio
  • 200 g Spagettia
  • 1 Paprika
  • 100 g Pakasteherneitä
  • 100 g pakastemaissia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
  • Lisää valkosipuli, paprikajauhe, chili ja tomaattipyre, jatka kuullottamista hetki.
  • Lisää soijarouhe kasariin ja paista sitä hetki.
  • Kaada sitten vettä pannulle n. ½ dl kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
  • Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisfondi ja pätkitty spagetti.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes spagetti on kypsää.
  • Sekoittele välillä, ettei spagetit tartu pohjaan tai toisiinsa.
  • Pilko paprika ja lisää se italianpadan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
  • Lisää lopuksi joukkoon herneet ja maissit ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
  • Mausta pata suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Lapsuudesta tuttu pussiruoka italianpata onnistuu mainiosti myös alusta asti itse tekemällä!
Kokkisi oli:
Hanna HurttaHanna Hurtta
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti