Vegetacot

Vegetacot

Vegaaninen, gluteeniton ja terveellinen vaihtoehto perinteisille tortillalätyille tai tako kuorille. Jäävuorisalattiin tehdyt takot ovat erittäin rapeita ja hyviä sekä nostavat esiin täytteet hyvällä ja tuoreella tavalla.

Ainesosat

  • 1 kpl Jäävuorisalaattia, iso

Paprikatäyte

  • 1 kpl Paprika, punainen
  • 1 kpl Paprika, keltainen
  • 1/2 kpl Solo valkospipuli
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 rkl Viinietikkaa
  • 1 rkl Hunajaa
  • Suolaa, mustapippuria

Herkkusienet

  • 10 kpl Herkkusieniä
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 3 rkl Balsamicoa
  • Sormisuolaa, mustapippuria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Salaatti

  • Poista ulommaiset pehmeät kerrokset jäävuorisalaatista.
  • Irrota mahdollisimman suuret lehdet salaatista, pese kylmässä vedessä ja kuivaa salaattilingossa.

Paprikatäyte

  • Pese paprikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
  • Sekoita kaikki kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla.

Herkkusienet

  • Leikkaa herkkusienet paloiksi ja hienonna valkosipuli.
  • Ruskista sienet ja valkosipuli oliiviöljyssä, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  • Kaada päälle balsamico ja keitä yhteen.
  • Täytä salaatinlehdet mausteiselle paprikatäytteellä sekä herkkusienillä.

Tarjoiluun

  • Ripottele mielellään päälle esim. tuoretta korianteria ja herneversoja.
Vegetacot paprika- ja herkkusieni täytteellä!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt