Vichyssoisse

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.

Ainesosat

Keitto

  • 250 g Purjoa, vain valkoinen osa
  • 400 g perunaa
  • 1 tl Timjamia, kuivattua
  • 50 g Voita
  • 7 dl Vettä
  • 1 kpl Liemikuutio
  • 1/2 kpl Sitruunan mehu
  • 1,5 dl Maitoa, punaista
  • 1,5 dl Ruokakermaa
  • Suolaa, valkopippuria

Tarjoiluun

  • ruohosipulia
  • Maitovaahtoa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  • Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  • Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  • Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  • Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.
Vichyssoise, sametinpehmeä klassikko!
Kokkisi oli:
Jens LindstedtJens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti