Vihannesmuhennos soijasuikaleilla

Ainesosat

  • 200 g Soijasuikaleita, kuivattuja
  • 800 g perunaa
  • 300 g Porkkanaa
  • 300 g Naurista
  • 200 g Palsternakkaa
  • 100 g Keltasipulia
  • 100 g Purjoa
  • 1 kpl Kukkakaali
  • 1 kpl Parsakaali, pieni
  • 100 g Herneitä
  • 100 g Valkoisia papuja
  • 1 tl Currymaustetta
  • 2 dl Kermaa
  • Persiljaa
  • Tilliä
  • Maustepippuria
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Kasvislientä
  • Vettä
  • Maizena maissitärkkelys
Annoslaskuri: 10

Resepti

  • Valmistele soijasuikaleen pakkauksen ohjeitten mukaan.
  • Kuori ja kuutioi perunat ja juurekset sekä muut vihannekset.
  • Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi purjo.
  • Laita vihannekset, perunat, sipuli ja purjo kattilaan ja lisää kasvisliemi ja maustepippuri.
  • Anna kiehua niin kauan että perunat ovat kypsät.
  • Lisää kukkakaali, parsakaali, herneet, pavut ja hienonnetut yrtit. Lisää myös soijasuikaleet ja curry.
  • Kaada sekaan kerma ja anna kiehua hiljalleen hetken.
  • Suurusta maizenalla saadaksesi hienomman muhennoksen.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Anna muhennoksen seistä vetäytymässä hetken ennen tarjoilua.
Ruokaisa muhennos joka riittää isomallekin porukalle
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Murupolku: Illallinen, Resepti