Voitaikinanyytit fetajuustolla ja pinaatilla.

Voitaikinanyytit

Sopivat niin välipalaksi kuin lisukkeena illalliselle.

Ainesosat

  • 4 kpl Voitaikinalevyä, sulanutta
  • 1 kourallinen Pinaattia, tuoretta
  • 1 kpl Salottisipuli, pieni tai tavallinen keltasipuli
  • 1/2 sitruunan Mehu
  • 1 tl Hunajaa
  • Suolaa, mustapippuria
  • 100 g Fetajuustoa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
Annoslaskuri: 8 kappaletta

Resepti

  • Aseta kiertoilmauuni 200 asteeseen.
  • Pese pinaatti kylmässä vedessä, leikkaa hienoiksi suikaleiksi, sekoita hienonnetun sipulin, sitruunamehun ja hunajan kanssa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
  • Sekoita haarukalla paksu tahna fetajuustosta ja oliiviöljystä.
  • Puolita voitaikinalevyt kahdeksi neliöksi, 10x10cm.
  • Jaa täyte tasaiseksi levyjen päälle, nipistä kaikki nurkat yhteen, jotta niistä tulee pienet nyytit.
  • Paista nyytit muffinivuoassa tai muffinipaperissa noin 12-15 minuuttia kunnes saavat kullanruskean värin.
Voitaikinanyytit fetajuustolla ja pinaatilla.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt