Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti kirsikkatomaateilla & fetajuustolla

Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti

Lämmin bataatti- ja kvinoasalaatti kirsikkatomaateilla & fetajuustolla, joka sopii täydellisesti lounaaksi tai lämpimän aterian lisukkeeksi.

Ainesosat

  • 400 g Bataattia
  • 1 tl Oliiviöljyä
  • 1 tl Timjamia
  • 0,5 tl Suolaa
  • 1 dl Kvinoa
  • 2 dl Vettä
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl Kesäkurpitsa (á 200g)
  • 1 dl Auringonkuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 tl Suolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • 70 g Rukolaa
  • 200 g Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia
  • 200 g Fetajuustoa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä ilmakiertouuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi bataatti ja paahda uunissa n. 30 minuuttia.
  • Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä.
  • Laita kattilaan jossa kiehuvaa vettä ja keitä kannen alla n 10 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Ruskista öljyssä paistinpannulla.
  • Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.
  • Lisää paistinpannuun ja paista kunnes hiukan pehmeä.
  • Kaada valmiiksi keitetty kvinoa paistinpannuun yhdessä auringonkuivattujen tomaattien kanssa.
  • Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Huuhtele rukola ja kirsikkatomaatit ja laita ison kulhoon.
  • Ota bataatti uunista ja laita kulhoon kvinoa- ja kesäkurpitsasekoitukseen.
  • Sekoita salaatti.
  • Murusta fetajuusto ja ripottele salaatin päälle
  • Viimeistele chilihiutaleilla.
Raikas salaatti jossa myös lämpimiä aineksia.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén