Tätä annosta voi tarjota sellaisenaan noutopöydässä tai miksi ei alkuruuaksi esim vuohenjuustoviipaleen kanssa.
Ainesosat
- 1 pieni Butternutkurpitsa (400-500g)
- 1 mm Sormisuolaa
- 1 mm Sokeria
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 50 g Kokonainen valkoinen manteli
- 200 g Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja
- 50 g Viherkaalia
Resepti
- Aseta kiertoilmauuni 200 asteeseen.
- Kuori kurpitsa ja puolita se pituussuunnassa, kaiverra siemenet ja leikkaa kurpitsa n 20-30 mm kuutioiksi.
- Sekoita kuutiot sormisuolan, sokerin, oliiviöljyn ja mantelin kanssa, kaada seos uunipellille ja paahda uunissa n 22-25 minuuttia.
- Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
- Sekoita paahdettu kurpitsaseos yhteen puolitettujen helmitomaattien kanssa, kerrosta karkeaksi leikatun viherkaalin kanssa ja valuta päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.