se oikea tzatziki

Kunnon tzatziki

Huhhuh mitkä maut! Aidossa tzatzikissa valkosipuli saa maustaa jogurttia vähintään tunnin ajan ja kurkku on kunnolla valutettu, jonka ansiosta kastike on ihanan paksua. Tilli sopii tzatzikin mausteeksi mainiosti!

Ainesosat

  • ½ Kurkku
  • 3 ½ dl Turkkilaista jogurttia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 rkl Valkoviinietikkaa
  • ½ tl Suolaa
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan vähintään tunniksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan ja suolan kanssa. Laita jogurtti maustumaan jääkaappiin kurkkujen valumisen ajaksi.
  • Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tilli. Tarkista maku. Tarjoile tzatziki esimerkiksi kasvispihvien kanssa.
Rapsakka kurkku taipuu herkulliseksi, reilusti valkosipulia sisältäväksi jogurttikastikkeeksi, taztzikiksi. Se maistuu vaikka kasvispihvien kaverina.
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min