Huhhuh mitkä maut! Aidossa tzatzikissa valkosipuli saa maustaa jogurttia vähintään tunnin ajan ja kurkku on kunnolla valutettu, jonka ansiosta kastike on ihanan paksua. Tilli sopii tzatzikin mausteeksi mainiosti!
Ainesosat
- ½ Kurkku
- 3 ½ dl Turkkilaista jogurttia
- 2 Valkosipulinkynttä
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Valkoviinietikkaa
- ½ tl Suolaa
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan vähintään tunniksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan ja suolan kanssa. Laita jogurtti maustumaan jääkaappiin kurkkujen valumisen ajaksi.
- Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tilli. Tarkista maku. Tarjoile tzatziki esimerkiksi kasvispihvien kanssa.
Rapsakka kurkku taipuu herkulliseksi, reilusti valkosipulia sisältäväksi jogurttikastikkeeksi, taztzikiksi. Se maistuu vaikka kasvispihvien kaverina.