Erikoinen, superherkullinen ja huokea. Tarjoa suosikkileipäsi tahi raakavihannesten (crudites) kera!
Ainesosat
- 2 dl Auringonkukkaöljyä
- 4 kpl Valkosipulinkynttä
- 2 kpl Salottisipulia
- 1 tl Jeera (juustokumina)
- 1/2 tl Chilihiutaleita
- 500 g Porkkanoita
- 1 litra Kasvislientä
- 2 rkl Etikkaa
- Merisuolaa
- Mustapippuria myllystä
- 1 dl Oliiviöljyä
- 1/2 purkki Maapähkinävoita
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Freesaa 5 ensimmnäistä ainesta pehmeiksi kattilassa
- Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat kattilaan.
- Annan ainesten ruskistua.
- Lisää kasvisliemi ja etikka, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä voimakkaalla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat selvästi pehmenneet.
- Lisää viimeiseksi oliiviöljy ja maapähkinävoi (suosin Urtekrämiä joka on luomulaatuista).
- Soseuta pystyblenderissä kuohkeaksi hummous levitteeksi.
- Levitä hummus laakealle astialle ja ripottele päälle syötäviä kukkia, sesongin vihanneksia ja/tai marjoja ja halutessasi sahramia (kuten kuvassa)
Ripottele päälle syötäviä kukkia ja tarjoile sesongin vihannesten kanssa.