Porkkana-maapähkinähummus
Erikoinen, superherkullinen ja huokea. Tarjoa suosikkileipäsi tahi raakavihannesten (crudites) kera!
2dl | Auringonkukkaöljyä |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
2kpl | Salottisipulia |
1tl | Jeera (juustokumina) |
0,5tl | Chilihiutaleita |
500g | Porkkanoita |
1litra | Kasvislientä |
2rkl | Etikkaa |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä | |
1dl | Oliiviöljyä |
0,5purkki | Maapähkinävoita |
- Freesaa 5 ensimmnäistä ainesta pehmeiksi kattilassa
- Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat kattilaan.
- Annan ainesten ruskistua.
- Lisää kasvisliemi ja etikka, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä voimakkaalla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat selvästi pehmenneet.
- Lisää viimeiseksi oliiviöljy ja maapähkinävoi (suosin Urtekrämiä joka on luomulaatuista).
- Soseuta pystyblenderissä kuohkeaksi hummous levitteeksi.
- Levitä hummus laakealle astialle ja ripottele päälle syötäviä kukkia, sesongin vihanneksia ja/tai marjoja ja halutessasi sahramia (kuten kuvassa)
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.