Porkkana-maapähkinä-hummus

Porkkana-maapähkinähummus

Erikoinen, superherkullinen ja huokea. Tarjoa suosikkileipäsi tahi raakavihannesten (crudites) kera!

Ainesosat

  • 2 dl Auringonkukkaöljyä
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 kpl Salottisipulia
  • 1 tl Jeera (juustokumina)
  • 1/2 tl Chilihiutaleita
  • 500 g Porkkanoita
  • 1 litra Kasvislientä
  • 2 rkl Etikkaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 1/2 purkki Maapähkinävoita
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Freesaa 5 ensimmnäistä ainesta pehmeiksi kattilassa
  • Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat kattilaan.
  • Annan ainesten ruskistua.
  • Lisää kasvisliemi ja etikka, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Keitä voimakkaalla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat selvästi pehmenneet.
  • Lisää viimeiseksi oliiviöljy ja maapähkinävoi (suosin Urtekrämiä joka on luomulaatuista).
  • Soseuta pystyblenderissä kuohkeaksi hummous levitteeksi.
  • Levitä hummus laakealle astialle ja ripottele päälle syötäviä kukkia, sesongin vihanneksia ja/tai marjoja ja halutessasi sahramia (kuten kuvassa)
Ripottele päälle syötäviä kukkia ja tarjoile sesongin vihannesten kanssa.
Kokkisi oli:
Sami Tallberg
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti