
![]() |
Kukkakaalipiiras
Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!
Piiraita kukkakaalilla ja cheddarjuustolla
Piiraspohjan perusresepti
Täyte
|
Piirakkapohja
Täyte
|
![]() |
Kukkakaalipiiras
Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!
Piiraita kukkakaalilla ja cheddarjuustolla
|
![]() |

Kukkakaalipiiras
Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!
Piiraspohjan perusresepti
125g | Kylmää voita |
3dl | Karkeaa vehnäjauhoja |
3rkl | Kylmää vettä |
Täyte
600g | Kukkakaalia |
1kpl | Keltasipuli |
1kpl | Solo valkosipuli |
5g | Persiljaa |
100g | Juustoraastetta |
200g | Smetana |
1kpl | Kananmuna |
150g | Västerbottenost |
Suolaa |
Mustapippuri |
Piirakkapohja
- Leikkaa voi kuutioiksi ja aseta kulhoon vehnäjauhojen kanssa.
- Työstä sormin murenevaksi taikinaksi.
- Sekoita joukkoon vesi niin että taikinasta tulee notkea.
- Paina taikina 24cm:een voideltuun irtopohjavuokaan tai tavalliseen piirasvuokaan.
- Aseta piirakka pakasteeseen 30 minuuttia.
- Esipaista piirakankuori 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
- Leikkaa kukkakaali kimppuihin ja sen jälkeen pienempiin viipaleisiin.
- Sekoita kukkakaali hienonnetun sipulin, puristetun valkosipulin ja hakatun persiljan kanssa.
- Lisää smetana, kananmuna ja juustoraaste, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Lisää täyte piirakkapohjan päälle, lopuksi raasta päälle västerbotten juustoa.
- Paista 150 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35-40 minuuttia.
- Tarjoile esim salaattiversojen tai tuoreiden yrttien ja hapotetun punasipulin kanssa.