
![]() |
Uunibataattia välimerimakujen kera
Annos joka voi olla joko lisuke tai kokonainen ateria!
Vegaaninen ruoka jossa välimerellisiä makuja!
Uunibataatti
Välimerisekoitus
|
Uunibataatti
Välimerisekoitus
|
![]() |
Uunibataattia välimerimakujen kera
Annos joka voi olla joko lisuke tai kokonainen ateria!
Vegaaninen ruoka jossa välimerellisiä makuja!
|
![]() |

Uunibataattia välimerimakujen kera
Annos joka voi olla joko lisuke tai kokonainen ateria!
Uunibataatti
1kg | Bataattia |
2rkl | Rypsiöljyä |
1tl | Suolaa |
1tl | Sokeria |
Mustapippuria |
Välimerisekoitus
100g | Vihreitä oliiveja ilman kiviä |
100g | Auringonkuivattuja tomaatteja |
1rkl | Kaprista |
1kpl | Salottisipuli, pieni |
1/2kpl | Solo valkosipuli |
1nippu | Oreganoa |
2rkl | Sitruunaöljyä |
1rkl | Viinietikkaa, vaalea |
Mustapippuria |
Uunibataatti
- Lämmitä ilmakiertouuni 200 asteeseen.
- Pese bataatti juuresharjalla, leikkaa pituudeltaan 8-10 isoon lohkoon.
- Sekoita kulhossa mausteiden kanssa.
- Paista uunissa n 25-30 minuuttia kunnes bataatti pehmenee ja saa hiukan väriä.
- Tarjoile yhdessä välimerellisen seoksen kanssa sekä lisää hiukan tuoretta sipulia, öljyä, viinietikkaa sekä oreganoa.
Välimerisekoitus
- Leikkaa oliivit ja auringonkuivatut tomaatit paloiksi.
- Hakkaa salottisipuli, valkosipuli ja oregano pieneksi, sekoita tämän jälkeen kulhoon.
- Ripottele seos juuri paistetun bataatin ylle, leikkaa mielellään päälle pieni määrä lisää oreganoa.