Täytetty munakoiso

Risonilla täytetty munakoiso

Risoni on pastalaji, joka kuulemma on syntynyt riisin puutteesta italialaisella illallispöydällä ennen vanhaa! Risonia voi monessa tilanteessa käyttää riisinä, mutta myös samalla tavalla kuin muita pastalajikkeita, joten käyttömahdollisuuksia on paljon tällä pienellä ryynillä!

Ainesosat

  • 2 kpl Munakoisoja
  • 1 tl Suolaa
  • 0,5 dl Oliiviöljyä

Täyte

  • 1 kpl Porkkana
  • 2 kpl Kotimaisia Närpiön tomaattia
  • 10 g Lehtipersiljaa
  • 1,5 dl Risoni ryynejä
  • 2 rkl Kaprista
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Vehnäjauhoja
  • 2 dl Vettä
  • 2 tl Kasvisfondia
  • 80 g smetanaa
  • Munakoison sisus
  • 50 g Juustoraastetta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pese munakoisot ja puolita pituussuunnassa.
  • Leikkaa syvät urat leikatun puolen hedelmään. Ripottele suolaa ja valuta oliiviöljyä päälle.
  • Anna munakoison ”hikoilla” 15-20 minuuttia ennen kuin se paistetaan uunissa 200 asteessa 12 minuuttia.

Täyte

  • Kuori porkkana ja huuhtele tomaatit.
  • Leikkaa porkkana ja tomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja.
  • Kuullota vihannekset, kapris sekä risoni ryynit oliiviöljyssä. Lopussa lisää vehnäjauho.
  • Lisää vesi ja kasvisfondi, anna kiehua, kunnes risoni on paksuuntunut, lisää smetana ja anna kiehua, kunnes koostumus on kiinteä.
  • Kaiverra jäähtyneistä munakoisoista hedelmäliha ja sekoita risoni-seoksen kanssa.
  • Täytä kaiverretut munakoisot seoksella, ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 200 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.
  • Tarjoile vihersalaatin ja esim tsatsikin kanssa.
Tarjoile vihersalaatin ja esimerkiksi tsatsikin kanssa.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti