Tomaatti- & Vuohenjuustopiirakka

Tomaatti- ja vuohenjuustopiirakka

Hyvä piirakka tomaatilla, vuohenjuustolla ja basilikalla alkukesän lounaaksi!

Ainesosat

Pohja:

  • 6,5-7 dl Vapaavalintaisia jauhoja
  • 1 dl Vettä
  • 0,5 dl Oliiviöljyä
  • 0,5 tl Suolaa

Täyte:

Munamaito:

  • 3 kpl Kananmunaa
  • 2 dl Vapaavalintaista kermaa
  • 1 dl Hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1,5 tl Suolaa
  • 0,75 tk Mustapippuria
Annoslaskuri: 8 palaa

Resepti

Pohja

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Sekoita jauhot, vesi, oliiviöljy ja suola kulhoon.
  • Voitele vuoka oliiviöljyllä ja painele siihen taikina.

Täyte:

  • Leikkaa tomaatit, Snäxi-tomaatit ja vuohenjuusto paloiksi.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
  • Levitä tomaatit ja punasipuli vuoalle ja lopuksi vuohenjuusto.

Munamaito:

  • Hienonna basilika.
  • Sekoita kananmunat, kerma, bailika, suola ja pippuri haarikalla kulhossa.
  • Kaada munamaito piirakan päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
  • Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
  • Vinkki! Jotta saat pohjasta gluteenittoman voit käyttää 3dl kikhernejauhoja ja 3.5dl mantelijauhoja.
Tämä piirakka sopii niin lounaaksi kuin juhlaan!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Valmistustapa: Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Piirakat, Resepti