Hyvä piirakka tomaatilla, vuohenjuustolla ja basilikalla alkukesän lounaaksi!
Ainesosat
Pohja:
- 6,5-7 dl Vapaavalintaisia jauhoja
- 1 dl Vettä
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- 0,5 tl Suolaa
Täyte:
- 3 kpl Närpiön Vihanneksen Tomaattia
- 200 g Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja
- 1 pieni Punasipuli
- 180 g Vuohenjuusto
Munamaito:
- 3 kpl Kananmunaa
- 2 dl Vapaavalintaista kermaa
- 1 dl Hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1,5 tl Suolaa
- 0,75 tk Mustapippuria
Annoslaskuri: 8 palaa
Resepti
Pohja
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Sekoita jauhot, vesi, oliiviöljy ja suola kulhoon.
- Voitele vuoka oliiviöljyllä ja painele siihen taikina.
Täyte:
- Leikkaa tomaatit, Snäxi-tomaatit ja vuohenjuusto paloiksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
- Levitä tomaatit ja punasipuli vuoalle ja lopuksi vuohenjuusto.
Munamaito:
- Hienonna basilika.
- Sekoita kananmunat, kerma, bailika, suola ja pippuri haarikalla kulhossa.
- Kaada munamaito piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
- Vinkki! Jotta saat pohjasta gluteenittoman voit käyttää 3dl kikhernejauhoja ja 3.5dl mantelijauhoja.
Tämä piirakka sopii niin lounaaksi kuin juhlaan!