Tomaattipiirakka á la Hans Välimäki

Hans Välimäen maukas tomaattipiirakka missä käytetty Närpiön Vihanneksen SanMarzano tomaatteja sekä pihvitomaatteja.

Ainesosat

Täyte

Päälle

  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 nippu Tuoretta rucolaa
  • 1 tilkka Oliiviöljyä
  • 1 nippu Tuoretta basilikaa
  • Mustapippuria myllystä
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuumenna uuni +175c asteeseen. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
  • Kauli piirakkataikina ohueksi levyksi voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
  • Levitä taikina vuokaan siten, että taikinaa tulee tasaisesti joka paikkaan reunoja myöden. Leikkaa ylimääräinen taikina pois jos jää yli.
  • Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa +175c asteessa noin 10-12 min, kunnes pohja on kypsynyt.
  • Ota pohja uunista ja voitele se dijonsinapilla ohuelti esimerkiksi pullasutia hyväksi käyttäen.
  • Lisää pojalle dijonsinapin päälle juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi, mausta tomaattiviipaleet suolalla ja mahdollisesti mustalla pippurilla ja levitä tomaattiviipaleet kauniisti koko komeuden päälle.
  • Paista kuumassa uunissa noin 15 min, ota piirakka uunista, anna levähtää 10 min ja viimeistele piirakka oliiviöljyllä, oreganolla, basilikalla ja rucolalla ja nauti!
Testaa Hansin versio maukkaasta tomaattipiirakasta.
Kokkisi oli:
Hans VälimäkiHans Välimäki
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Piirakat, Resepti