Grillatut vihannekset

Grillatut vihannekset

Sopii miltei mihin tarjoiluun tahansa, välimerellinen tuulenpuuska virtaa ylitse, kun tämä maistuva salaatti asetetaan esille buffapöytään.

Ainesosat

Vihannekset:

Gremolata:

  • 1/2 ruukkua Timjamia
  • 1/2 ruukkua Basilikaa
  • 1 kpl Kevätsipuli, vihreä osa joka jäi vihanneksista
  • 1 kpl Sitruuna, kuori siitä
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria

Tarjoiluun:

  • 200 g Mozzarellaa vedessä
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Vihannekset:

  • Pese vihannekset, leikkaa paprikat suuriin paloihin, jotka ovat helppoja grillata, myös kesäkurpitsa.
  • Leikkaa vihreä osa kevätsipulista, valkoinen ja vaaleanvihreä osa (n 10 cm:n pala) grillataan ja vihreä jätetään gremolataan myöhempään vaiheeseen.
  • Laita kaikki vihannekset lautaselle ja valuta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.
  • Grillaa paprikat keskilämpöisellä grillipannulla tai grillillä, grillaa parsa ja kevätsipuli oikein kuumalla.
  • Anna vihannesten jäähtyä, tee sillä välin gremolata.

Gremolata:

  • Hienonna yrtit sekä kevätsipulin vihreä osa, raasta joukkoon sitruunan kuori.
  • Laita kaikki yrtit, kevätsipulit ja sitruunankuori mortteliin tai pieneen mikseriin.
  • Kaada päälle öljyä ja sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Anna mielellään vettyä hetken.

Tarjoilu:

  • Aseta vadille: vuorottele vihannekset, gremolata ja mozzarella, laita mielellään päälle vähän tuoreita yrttejä ja salaattiversoja.
Grillatut vihannekset gremolatalla ja mozzarellalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt