Hernehummus

Hernehummus

Vihreistä herneistä tehty hummus sopii loistavasti lisukkeeksi eri salaateille tai dipiksi vihanneksille.

Ainesosat

  • 380 g Kikherneitä
  • 150 g Sulatettuja vihreitä herneitä
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1,5 dl Vettä
  • 2 rkl Sitruunamehua
  • 1,5 tl Suolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • Kurkkusauvoja joilla dipata
Annoslaskuri: 3 dl

Resepti

  • Huuhtele kikherneet.
  • Sekoita herneet, kikherneet, valkosipulikynnet, oliiviöljy ja vesi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri ja sekoita lisää.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile lisukkeena salaatin kanssa tai dippinä vihanneksille.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén