Kermainen kurkkusalaatti

Kermainen avomaankurkkusalaatti on kesäruokien ehdoton kumppani. Lempeän kermainen salaatti saa makua tuoreesta tillistä ja kuivatusta mintusta – makumaailma vie mielikuvitusmatkalle Kreikan saaristoon. Voit valmistaa salaatin myös tavallisesta kurkusta.

Ainesosat

  • 5 kpl Närpiön Vihanneksen avomaankurkkua
  • 1 kpl Pieni punasipuli
  • 1 kpl pullea valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 200 g Ranskankermaa
  • 0,5 kpl Sitruunan mehu
  • 1 tl Kuivattua minttua
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Pese kurkut ja halutessasi kuori ne kokonaan tai raidottaen. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Laita ainekset kulhoon.
  • Sekoita keskenään ranskankerma, sitruunan mehu, kuivattu minttu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike sitten vihannesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria.
  • Anna salaatin tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tämän makumaailma vie mielikuvitusmatkalle Kreikan saaristoon!
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 15 min
Murupolku: Resepti, Salaatit