Kikärtstortilla

Kikhernetortillat halloumilla ja avokadoseoksella

Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat ovat täydellinen vaihtoehto tavallisille. Täytä oman maun mukaan. Tässä reseptissä ovat täytettyjä punaisella riisillä, paprikalla, baby pinaatilla ja halloumilla sekä avokadoseoksella.

Ainesosat

Täyte

  • 1,5 dl Punaista riisiä (valkoinen sopii myös)
  • 1,5 rlk Oliiviöljyä
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen punainen paprika
  • 1 pussi Babypinaattia, 65g
  • 1 tl Yrttisuolaa
  • 1 tl Roomankuminaa
  • 0,25 tl Mustapippuria
  • Hyppysellinen chilijauhetta
  • 0,5 dl Kookoskermaa tai ruuanlaittokermaa
  • 200 g Halloumia

Tortillat

  • 3 dl Kikhernejauhoja
  • 3,5 dl Vettä
  • 0,5 tl Yrttisuolaa
  • Kookos- tai oliiviöljyä paistamiseen

Avokadoseos

Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Täyte

  • Aloita täytteestä.
  • Keitä riisi 20 minuuttia, siinä saa mielellään olla hiukan purentavastusta tallella.
  • Pienennä sinä aikana sipuli ja paista se kevyesti öljyssä.
  • Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja lisää paistinpannuun.
  • Paista kunnes ovat pehmeitä.
  • Lisää sitten babypinaatti, mausteet ja kerma.
  • Paista vielä muutaman minuutin ja kaada sitten kattilaan.
  • Kuutio sillä aikaa halloumijuusto ja paista kuivassa paistinpannussa kunnes palat saavat väriä.
  • Sekoita halloumijuusto kattilaan ja laita se sivuun sillä aikaa kun teet kikhernetortillat.

Tortillat

  • Vatkaa kikhernejauhot, suola ja vesi kulhossa.
  • Paista paistinpannulla pari minuuttia per puoli.
  • Taikina riittää noin 4-5 tortillaan.

Avokadoseos

  • Murskaa avokado haarukalla ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.
  • Sekoita avokadosose, tomaatit, limemehu ja suola pieneen kulhoon.
  • Täytä tortillat riisi- ja halloumiseoksella ja avokadoseoksella sekä purista päälle hieman limemehua.
  • Maistuvat parhaimmilta kun ne syödään heti paistamisen jälkeen
Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat sopivat heillekin joilla on gluteeniton ruokavalio.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén