Kokonaisena kypsennetty kukkakaali sitruunan ja kevätsipulin kanssa

Kokonaisena kypsennetty kukkakaali

Lisukkeeksi pääruuan kanssa tai lounaaksi.

Ainesosat

  • 2 kpl Kukkakaalia, pientä

Mauste öljy

  • 1,25 dl Oliiviöljyä
  • 4 kpl Kevätsipulia
  • 1 kpl Sitruuna, mehu sekä kuori
  • 1 tl Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Oatgurt-kastike

  • 1 dl Oatgurt
  • 1/3 Mauste öljystä

Tarjoiluun

  • Babypinaattia tai vuonankaalia
  • Setrin pähkinöitä paahdettuja

Resepti

  • Aseta uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa kukkakaalista juuri sekä varsilehdet pois, aseta uunipellille.
  • Sekoita mauste öljyn kaikki ainekset sileäksi öljyksi.
  • Käytä noin 2/3 kukkakaalin peittämiseen ja säästä loput.
  • Paista kukkakaali uunissa n 25 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja pehmennyt.
  • Anna jäähtyä hetken, leikkaa kimpuiksi ja tarjoile babypinaatin, oatgurtin sekä paahdettujen setrin pähkinöiden kanssa.
Kokonaisena kypsennetty kukkakaali sitruunan ja kevätsipulin kanssa.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti