Paras kurkkusäilykeresepti.

Kurkkusäilyke

Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja! Etikkasäilykkeet kuuluvat perinteisesti suomalaiseen ruokapöytään, ja vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Makua voi vaihdella vaikkapa valkosipulilla tai tavallisella sipulilla.

Ainesosat

Mausteliemi

  • 8 dl Vettä
  • 2 dl Sokeria
  • 1 rl Suolaa
  • 1 rl Sinapinsiemeniä
  • 2 dl Väkiviinaetikkaa
Annoslaskuri: 1

Resepti

  • Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit. Silppua tilli – myös varret.
  • Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
  • Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
  • Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
  • Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.
Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja jotka säilyvät kauan jääkaapissa!
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi