Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja! Etikkasäilykkeet kuuluvat perinteisesti suomalaiseen ruokapöytään, ja vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Makua voi vaihdella vaikkapa valkosipulilla tai tavallisella sipulilla.
Ainesosat
- 1 kg Kurkkuja (avomaa tai tavallinen)
- 250 g Keltasipulia
- 2 nippua Tilliä
Mausteliemi
- 8 dl Vettä
- 2 dl Sokeria
- 1 rl Suolaa
- 1 rl Sinapinsiemeniä
- 2 dl Väkiviinaetikkaa
Annoslaskuri: 1
Resepti
- Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit. Silppua tilli – myös varret.
- Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
- Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
- Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
- Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.
Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja jotka säilyvät kauan jääkaapissa!