Paahdettu ruusukaali

Paahdettua ruusukaalia helmitomaateilla, sienillä ja balsamicolla

Pellillinen vihanneksia ja sieniä on helppo ja nopea tapa saada enemmän vihreää joulupöytään. Tarjoile lisukkeena eri lämpimien aterioiden kanssa.

Ainesosat

  • 600 g Ruusukaalia
  • 200 g Herkkusieniä
  • 400 g Närpiön Helmitomaatteja
  • 2 rlk Oliiviöljyä
  • 1,5 tl Sormisuolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • 1 kpl granaattiomena
  • Balsamicokastiketta
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
  • Leikkaa ruusukaali ja herkkusienet paloiksi.
  • Huuhtele tomaatit.
  • Laita kaikki vihannekset pellille jolla leivinpaperi.
  • Valuta oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Kaiva sillä aikaa granaattiomenasta siemenet ja laita ne kulhoon.
  • Ota pelti uunista ja sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet ja valuta päälle runsaasti balsamicokastiketta ennen tarjoilua.
  • Tarjoile lisukkeena vaikka joulupöydässä tai muussa buffapöydässä.
Tarjoile lisukkeena eri lämpimien aterioiden kanssa.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti