Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat ihanilta jo yhden yön jääkaapissa levättyään. Salaisuus on kirsikkatomaattien pistely cocktail-tikuilla ennen purkkiin sujauttamista, näin liemi ja kaikki maut imeytyvät nopeammin jokaiseen tomaattiin. Nämä tomaatit maistuvat lisukkeena ja myös esimerkiksi leivän välissä tai pastan päällä.

Ainesosat

  • 2,5 dl valkoviinietikka
  • 2,5 dl Vettä
  • 0,25 dl Suolaa
  • 0,25 dl Sokeria
  • 1 kpl Sitruuna, kuori
  • 600 g Kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua chiliä (hiutaleita)
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Vuole kuorimaveitsellä hyvin pestystä sitruunasta kuori (n. 6-8 suikaletta). Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri, suola ja sitruunankuori. Anna jäähtyä.
  • PIstele pestyihin kirsikkatomaatteihin jokaiseen muutama reikä cocktailtikulla. Lado desinfioituun purkkiin (1 l) vuorotellen tomaatteja, valkosipulia, chilihiutaleita ja sitruunankuorisuikaleita.
  • Kaada päälle etikkaliemi. Sulje purkki ja anna maustua vähintään seuraavaan päivään. MItä pidempään säilytät, sitä enemmän makua, tomaatit saavat. Parhaimmillaan tomaatit ovat kuitenkin kahden viikon sisällä nautittuna.
  • VINKKI: Lisää makua oman maun mukaan, ohjeessa olevien ainesten pariksi sopii esimerkiksi heitää muuta tuore timjamin oksa!
Raikkaat etikkaliemessä pikkelöidyt kirsikkatomaatit ovat valmiita nautittavaksi jo seuraavana päivänä! Makua antaa mm. sitruuna ja chili, kokeile lisukkeena tai heitä pastan päälle, oi nam!
Kokkisi oli:
Ella Ristkari-PohjalainenElla Ristkari-pohjalainen
Kausi: Satokausi
Valmistustapa: Säilöntä
Vaikeusaste: Helppo, Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Resepti, Säilöntä