Tomaatti-avocadosalaatti ja merilevää

Merilevä on yksi suosikkiraaka-aineista – kokeile rohkeasti eri lajeja – ne maistuvat voimakkaan makunsa puolesta erinomaisesti hapokkaiden ja raikkaiden erilaisten tomaattien kera.

Ainesosat

  • 500 g Tomaatti mix, erilaisia tomaatteja
  • 1 dl Vinegrettiä (kts. resepti)
  • 2 kpl Avocadoa
  • 2 dl Fenkolin varsia
  • 1 dl Kuivaa merilevää
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Huuhtele ja pilko ne eriväriset tomaatit eri muotoihin.
  • Paloittele avokado sopiviksi suupaloiksi.
  • Fenkoli voi vaihtaa tilliksi jos fenkoli ei ole sesongissa.
  • Liota merilevä kylmässä vedessä.
  • Sekoita ainekset kulhossa ja anan maustua vartin ajan, nosta tarjolle.
  • Halutessasis käytä joukossa merilevää: dulse ja nori hiutaleet sopivat erinomaisesti – miksi myös wakame, sitä on helppo löytää!
Avokado tuo annokseen täyteläisyyttä, joka myös kesyttää merilevän makua!
Kokkisi oli:
Sami Tallberg