Tarjoile esim. hotdogeissa, grilli- tai uuniruuan kanssa.
Ainesosat
Etikkaliemi
- 25 ml Etikkaa
- 50 ml Sokeria
- 75 ml Vettä
- 5 kpl Neilikkaa
- 8-10 kpl Maustepippuria
Vihannekset
- 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
- 1 kpl Närpiön Vihanneksen Kurkku
- 1 pieni Keltasipuli
- Suolaa
Annoslaskuri: 4 dl
Resepti
- Aloita etikkaliemestä: laita kaikki ainekset kattilaan, keitä ja anna kiehua muutaman minuutin, nosta liedeltä.
- Pese ja kuori vihannekset.
- Puolita paprika ja kurkku pituus suunnassa, raaputa siemenet sekä kurkusta että paprikasta, leikkaa pieniksi kuutioiksi leikkaamalla ensin pitkiä sauvoja ja sen jälkeen leikkaa sauvat kuutioiksi.
- Hienonna sipuli.
- Kiehauta liemi uudestaan ja kaada siivilän läpi vihannesten päälle, sekoita.
- Laita purkkiin ja anna jäähtyä.
- Tarjoile esim. hotdogeissa, grilli- tai uuniruuan kanssa.