Paahdettuja uunivihanneksia

Uunipaahdettua vihanneksia

Uunipaahdettuja vihanneksia balsamiviinietikan ja valkosipulin maustamina.

Ainesosat

  • 1 kpl Kukkakaalinpää
  • 200 g Herkkusieniä
  • 230 g Närpiön Vihanneksen Dunne tomaattia
  • 10 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 3 rkl Öljyä
  • 2 rkl Balsamiviinietikkaa
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Timjamia
  • 1 mm Mustapippuria
  • 3 lehteä Viherkaalia
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Huuhtele kukkakaalinpää ja leikkaa paloiksi.
  • Huuhtele myös Dunne tomaatit ja herkkusienet.
  • Laita kukkakaali, tomaatit ja herkkusienet uunivuokaan.
  • Kuori valkosipulinkynnet ja sekoita yhteen kasviksien kanssa.
  • Sekoita balsamiviinietikka, öljyä ja mausteet kulhoon.
  • Kaada kasvisten päälle ja sekoita hyvin.
  • Paahda uunissa 25 minuuttia.
  • Huuhtele ja revi sillä aikaa viherkaali pienemmiksi paloiksi.
  • Ota vuoka uunista ja sekoita varovasti kasvikset joukkoon.
  • Paahda vielä 6-7 minuuttia.
Paahdettuja uunivihanneksia sellaisenaan tai lisukkeilla.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti