Valkosipuli-seesami-chililinssit

Tee ihana itämainen lisuke, piristämään arkiruokailua.

Ainesosat

  • 1 pkt Vihreitä, esikeitettyjä linssejä
  • 3 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 Iso porkkana kuutioituna
  • Muutama nuppu Parsakaalta
  • 1 tl Chilihiutaleita
  • 1 tl Tuoretta Inkivääriä silputtuna
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 tl Sesamiöljyä
  • 1,5 rkl Soijaa
  • 0,5 sitruunan mehua
  • Mustapippuria
  • Ituja
  • Tuoreita yrttejä, esim. Basilikaa, Minttua, Korianteria, Lehtipersiljaa riisiä tai Nuudeleita
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Silppua Valkosipuli, Porkkana, Inkivääri ja Parsakaali
  • Laita Riisi tai Nuudelit keittymään
  • Lisää hieman ruokaöljyä pannulle ja lämmitä se keskilämmölle
  • Lisää Valkosipuli, Porkkana, Parsakaali, Chilihiutaleet ja Inkivääri
  • Valuta linssit ja lisää ne pannulle
  • Lisää pannulle seesamiöljy, soija, sitruunamehu ja mustapippuri
  • Sekoita ja paista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia
  • Annostele valmis riisi kulhoon, lisää linssi-kasvissekoitus
  • Koristele Iduilla ja Tuoreilla yrteillä
  • Voit halutessasi lisätä annokseen vielä maun mukaan Soijaa ja Sitruunamehua
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti